Standardowy HACCP

Zarządzanie krytycznymi punktami kontroli w produkcji żywności

Skontaktuj się z nami

HACCP

Aby sprostać rosnącym wymaganiom w zakresie bezpieczeństwa żywności, opracowano standardowy HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli).

Standardowy HACCP obejmuje kluczowe wymagania, które mają wpływ na zdrowie i bezpieczeństwo żywności w całym łańcuchu, w tym produkcję, przetwarzanie, dystrybucję i sprzedaż.

Certyfikacja HACCP jest zalecana wszystkim firmom działającym w branży spożywczej.

Wymagania normy HACCP

  • Identyfikacja punktów krytycznych w łańcuchu pokarmowym
  • Zapewnienie bezpieczeństwa żywności
  • Modyfikacja procedur technologicznych wytwarzania
  • Konfigurowanie dokumentacji wszystkich procesów
  • Regularna kontrola punktów krytycznych (temperatura, zanieczyszczenie krzyżowe składników itp.)

Korzyści z certyfikacji

  • Zwiększona jakość dostarczanych produktów i usług
  • Ulepszona struktura organizacyjna organizacji
  • Zwiększona wydajność całej organizacji
  • Niższe koszty operacyjne
  • Większe zaufanie opinii publicznej i klientów
  • Zgodność z wymogami prawnymi i regulacyjnymi
  • Lepszy dostęp do przetargów publicznych
Skontaktuj się z nami

Najbardziej wymagana certyfikacja

ISO 9001

System zarządzania jakością

W miarę wzrostu konkurencyjności otoczenia biznesowego klienci wymagają wyższej jakości towarów i usług. Norma ISO 9001 została opracowana przez Międzynarodową Organizację Normalizacyjną (ISO) w celu wdrożenia międzynarodowego znormalizowanego systemu zarządzania jakością.

ISO 14001

Systemy zarządzania środowiskowego

Jeżeli dbają Państwo o środowisko, należy starać się dostosować odpowiednie procesy firmy do systemów zarządzania opartych na uznanej na całym świecie normie ISO 14001.

ISO 45001

Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (BHP)

Bezpieczeństwo pracy jest integralną częścią udanych działań biznesowych. Uznana na całym świecie norma ISO 45001 ma na celu poprawę bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia w pracy, przy jednoczesnym zminimalizowaniu ryzyka chorób zawodowych.

ISO 27001

Systemy zarządzania bezpieczeństwem informacji

ISO 22301

Systemy zarządzania ciągłością działania

ISO 20000

Systemy zarządzania usługami IT (ITSM)

Czy prowadzisz działalność gospodarczą w branży spożywczej i chciałbyś dowiedzieć się więcej na temat certyfikacji standardu HACCP w swojej firmie? Nie wahaj się z nami skontaktować

Skontaktuj się z nami

Nasi klienci

Siemens
Purina
O2
Fujitsu
Vodafone
Apave
Česká pošta
Munai Field Service
Więcej