Standardowy HACCP
Zarządzanie krytycznymi punktami kontroli w produkcji żywności
Skontaktuj się z namiHACCP

Aby sprostać rosnącym wymaganiom w zakresie bezpieczeństwa żywności, opracowano standardowy HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli).
Standardowy HACCP obejmuje kluczowe wymagania, które mają wpływ na zdrowie i bezpieczeństwo żywności w całym łańcuchu, w tym produkcję, przetwarzanie, dystrybucję i sprzedaż.
Certyfikacja HACCP jest zalecana wszystkim firmom działającym w branży spożywczej.
Wymagania normy HACCP
- Identyfikacja punktów krytycznych w łańcuchu pokarmowym
- Zapewnienie bezpieczeństwa żywności
- Modyfikacja procedur technologicznych wytwarzania
- Konfigurowanie dokumentacji wszystkich procesów
- Regularna kontrola punktów krytycznych (temperatura, zanieczyszczenie krzyżowe składników itp.)


Korzyści z certyfikacji
- Zwiększona jakość dostarczanych produktów i usług
- Ulepszona struktura organizacyjna organizacji
- Zwiększona wydajność całej organizacji
- Niższe koszty operacyjne
- Większe zaufanie opinii publicznej i klientów
- Zgodność z wymogami prawnymi i regulacyjnymi
- Lepszy dostęp do przetargów publicznych
Najbardziej wymagana certyfikacja
ISO 37301
Systemy zarządzania zgodnością
Norma certyfikacji ISO 37301 została specjalnie zaprojektowana w celu poprawy systemu zgodności organizacji.
ISO 9001
System zarządzania jakością
W miarę wzrostu konkurencyjności otoczenia biznesowego klienci wymagają wyższej jakości towarów i usług. Norma ISO 9001 została opracowana przez Międzynarodową Organizację Normalizacyjną (ISO) w celu wdrożenia międzynarodowego znormalizowanego systemu zarządzania jakością.
ISO 14001
Systemy zarządzania środowiskowego
Jeżeli dbają Państwo o środowisko, należy starać się dostosować odpowiednie procesy firmy do systemów zarządzania opartych na uznanej na całym świecie normie ISO 14001.
ISO 45001
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (BHP)
ISO 27001
Systemy zarządzania bezpieczeństwem informacji
ISO 22301
Systemy zarządzania ciągłością działania
Czy prowadzisz działalność gospodarczą w branży spożywczej i chciałbyś dowiedzieć się więcej na temat certyfikacji standardu HACCP w swojej firmie? Nie wahaj się z nami skontaktować